Cristian Buican acuză: PSD amână construcția autostrăzii Sibiu-Pitești

Rezilierea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitești de către reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reprezintă o nouă amânare a termenului de finalizare a acestui tronson de autostradă și dovada faptului că licitația pentru acest contract a fost realizată ”pe genunchi”.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că această nouă amânare a celei mai importante autostrăzi din România demonstrează faptul că reprezentanții PSD tărăgănează acest important proiect al României. Parlamentarul liberal vâlcean este de părere că atâta timp cât licitația pentru acest contract, cât și rezilierea acestuia de acum câteva zile, a fost făcută sub semnătura unor reprezentanți ai PSD, întreaga responsabilitate pentru această nouă amânare a celei mai importante investiții din infrastructura rutieră din România o poartă PSD. Deputatul Cristian Buican atrage atenția și asupra faptului că propunerea reprezentanților CNAIR de a face studiile de fezabilitate a tronsoanelor 2, 3, 4 ”in house”, cu specialiști ai companiei, reprezintă o propunere nerealistă, mai ales atâta timp cât autostrada Sibiu-Pitești beneficiază de finanțare Europeană și trebuie obținut acordul reprezentanților JASPER pentru studiul de fezabilitate, pentru a beneficia de finanțare europeană.
Președintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, trage un semnal de alarmă și asupra faptului că tronsonul 6 al autostrăzii Sibiu-Pitești, ce se referă la legătura municipiului Râmnicu-Vâlcea cu viitoarea autostradă este uitat de către autoritățile responsabile. În ultimele 6 luni, de fiecare dată când reprezentanții PSD de la Ministerul Transporturilor s-au referit la tronsoanele autostrăzii Sibiu-Pitești, le-au menționat doar pe primele 5, tronsonul 6 (legătura Râmnicului cu autostrada) fiind, de fiecare dată omis. Parlamentarul Cristian Buican consideră că loturile 5 (Pitești – Curtea de Argeș) și 6 (Râmnicu-Vâlcea – Tigveni) din această autostradă trebuiau licitate în același timp, tocmai pentru a garanta legătura orașului Râmnicu-Vâlcea cu viitoarea autostradă, la nivel de drum național reabilitat/modernizat.
”De fiecare dată când cei de la PSD se află la guvernare, construcția autostrăzii Sibiu-Pitești se amână. Această reziliere a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate reprezintă o nouă dovadă a acestui fapt și trădează incompetența reprezentanților PSD în materie de construcție de autostrăzi. De fapt ne aflăm în fața unei iminente amânări a acestui tronson de autostradă, pe motiv de PSD. Asistăm la un scenariu absurd, în care reprezentanții PSD reziliază un contract pe care tot ei l-au licitat. Ori nu au fost în stare să facă o licitație corectă și un contract serios, ori e rea-credință. Alt scenariu nu există. Atrag atenția și asupra faptului că propunerea celor de la CNAIR de realizare a studiilor ”in house” nu este una serioasă și pune în pericol finanțarea europeană a acestui tronson de autostradă. Doresc să mai trag un semnal de alarmă și asupra faptului că de fiecare dată când reprezentanții PSD vorbesc de tronsoanele acestei autostrăzi, nu se menționează legătura cu municipiul Râmnicu-Vâlcea. Probabil cei de la PSD uită intenționat de acest tronson, pentru a ține în continuare Vâlcea în sărăcie” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.