Mult noroc celor din Bujoreni!

Stau la câteva minute de mers pe jos de centru Râmnicului, dar mulţi dintre ei au probleme serioase privind confortul din gospodării şi nivelul de trai.
Este vorba de locuitorii comunei Bujoreni, aşteptaţi la urne duminică, 11 iunie, pentru a-şi alege primarul.
Au fost deseori, minţiţi, păcăliţi, vrăjiţi şi ameţiţi de promisiunile unor politicieni.
Au asistat la o campanie de multe ori presărată cu murdării inimaginabile, cu atacuri la persoană şi familie, cu afişe ilegale, calomnii şi josnicii de presă.
Dar au ajuns să discearnă minciuna de adevăr.
Ei ştiu cel mai bine cine a construit ceva şi cine a dărâmat ceva, cine a muncit zi de zi şi cine a chiulit, cine a a fost alături de ei din bun simţ şi cine a fost din interea. Ştiu cine s-a îmbogăţit hulpav din afaceri dubioase şi cine s-a chinuit să crească cinstit şi corect nişte copii. Ei ştiu cine a fugit de justiţie, cine a ucis, cine a minţit, cine a jurat strâmb şi cine a muşamalizat adevărurile. Ştiu cine a făcut mizerie în primărie şi cine s-a chinuit să cureţe mizeria!
Locuitorii satelor din Bujoreni ştiu exact ce hram poartă fiecare dintre candidaţi, ştiu cine este suţinut de oameni de cuvânt şi cine este ajutat de politrucii avizi de interese.
Ştiu care presă este serioasă şi care este mercenară.
Cei din Bujoreni ştiu că au şansa duminică să aleagă un primar pentru ei, nu un primar pentru o gaşcă!
Din inimă le dorim celor din Bujoreni să aibă noroc, să voteze cum trebuie şi să ajungă să fie bucuroşi de alegerea lor, mândri de alegerea lor, mândri că locuiesc în această minunată comună!

Traian GUMINSKI