Teatrul Anton Pann alături de actorii cu probleme în campania “Artiştii pentru artişti”
Teatrul Anton Pann prezintă spectacolul “UBU REGE” în cadrul Campaniei Naționale “Artiștii pentru Artiști”,
sâmbătă 25 martie, ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Anton Pann Rm. Vâlcea.
În această perioadă în multe teatre din România se derulează Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”. Campania a fost iniţiată de Uniunea Teatrală din România(UNITER) în anul 2002 cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi sănătate din toată ţară.
Acestei campanii i s-a alăturat și Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea. Pentru a vă aduce și dumneavoastră aportul, Teatrul Anton Pann va prezenta în ziua de sâmbătă 25 martie, cu începere de la ora 19.00, în Sala Mare, spectacolul “UBU REGE”. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar pentru elevi, studenti și pensionari 7 lei.
Într-un mesaj emoționant și sincer, actrița Dorina Chiriac, mesagerul de anul acesta al acestui important demers social spunea:
„Retragerea din scenă înseamnă retragerea din viață. Lumea în care trăim a așezat absurd artistul în rând cu alte ocupații din care te retragi la timp, pentru odihna binemeritată. Artistul nu își caută odihna. Lumea trebuie să-și schimbe atitudinea. Dar pană atunci, putem să reparăm. Eu pot, și poți și tu! Te astept la teatru! Eu voi fi acolo! Cumpără un bilet la spectacolele din programul Campaniei UNITER “Artiştii pentru Artişti” și vei fi început chiar tu schimbarea!”, afirmă Dorina Chiriac.
Ori, UNITER asta încearcă de 16 ediții încoace. Nu mai departe de anul trecut, suma de 91.200 lei, provenită din vânzarea de bilete si donații, a fost baza financiară a suportului oferit artiștilor cu probleme de viață. Sub semnul solidarității de breaslă 33 de instituții de teatru din București si din țară au programat spectacole ale căror încasări se direcționează către Fondul de Solidaritate Teatrală.
Campania „Artiştii pentru artişti” este un program anual constant al UNITER, cu derulare continuă, având ca punct de vârf intervalul martie – aprilie. Putem să definim această perioadă ca un timp al solidarităţii teatrale, ţinând cont de faptul că în data de 27 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului.