“Planetariu Mobil” – eveniment unic pe scena Teatrului Anton Pann

Primul planetariu mobil din România va veni la Teatrul Anton Pann. Timp de 4 zile, în perioada 30 ianuarie și 3 februarie 2017, între orele 09:00 — 18:00, cei mici și nu numai vor avea ocazia să descopere Sistemul Solar și constelațiile cu ajutorul unor proiecții digitale de înaltă rezoluție în cadrul unei serii de proiecții spectaculoase, însoțite de prezentări interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri.


Planetariul, în interiorul căruia se vor desfășura spectacolele, are o capacitate de primire pentru 75 de adulți sau 90 de copii. Totodată, copiii vor avea ocazia să învețe despre unele dintre cele mai cunoscute constelații din tradiția românească, precum: Scaunul lui Dumnezeu, Carul Mare, Carul Mic, Ciobanul cu oile, Cloșca cu pui ș.a. În plus, Planetariul poate realiza simulări ale procesului de trecere de la zi la noapte.
“În România există planetarii în foarte puține orașe și, de cele mai multe ori, prezentările care se fac acolo sunt statice, iar vizitatorii asistă pasiv la un discurs înregistrat în prealabil. La Râmnicu Vâlcea, la Teatrul Anton Pann totul se va petrece în prezența unui povestitor care va aduce bolta cerească mai aproape de vizitatori prin povești și informații interesante. El va răspunde oricăror curiozități ale copiilor și va interacționa permanent cu aceștia. Credem că planetariul nostru mobil e cu atât mai binevenit pentru copiii din Râmnicu Vâlcea, cu cât în oraș nu există o astfel de locație”, a spus Adrian Filpișan, organizatorul acestui eveniment unic prin caracterul său educațional și interactiv.
Spectacolele se vor desfășura din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 11 RON. Vârsta minimă recomandată celor mici este de 4 ani, în interiorul dome-ului ei trebuie să fie însoțiți de către un adult. Pentru a evita aglomerația ar fi bine să sunați din timp pentru a vă rezerva locurile în perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2017, orele 09:00 — 18:00, timpul de desfășurare al acestui proiect.
Nu ratați acest eveniment care se desfășoară la Teatrul Anton Pann, este o ocazie unică atât pentru noi ca părinți-bunici, cât și pentru copiii nostri. Ne vom însuși informații despre cea mai veche știință din lume, astronomia. Suntem convinși că amintirea acelor clipe ne va însoți pe tot parcursul vieții.

Daniela Stefanescu
PR Teatrul Anton Pann