VIDEO/FOTO Ei sunt cei mai buni paramedici din ţară!

La a V-a ediție a “Competiției Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al Județului Vâlcea au câștigat locul I la proba “Acordarea Primului Ajutor Calificat”.


Competiţia s-a organizat şi desfășurat în conformitate cu OIG nr. 158/IG din 29.06.2015 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi desfășurare a competiţiei naționale de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat.
În perioada 05 – 07 iulie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au organizat competiția în municipiul București.
La startul competiției s-au aliniat cele mai bune echipaje din 12 inspectorate pentru situații de urgență, o echipă din cadrul Facultății de Pompieri — Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, una a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din Republica Moldova și a Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Pe parcursul celor două zile de concurs, salvatorilor le-au fost testate abilităţile şi experienţa profesională dobândite la probele: ”Descarcerarea din Vehicule” şi ”Acordarea Primului Ajutor Calificat”, sub arbitrajul experţilor din Scoţia şi Portugalia, precum şi a specialiştilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Acest rezultat a fost înregistrat de echipa formată din: cpt. Băcănaru Ionuț – șef de lot, plt. ajutant șef Nuță Cecilia – coordonator lot și concurenții: plt. maj. Cârciumaru Cristian, plt. maj. Petria Rareș, plt. maj. Gavrilei Lucian și plt. maj. Ciortan Ovidiu.
Echipajul a fost recompensat cu câte un tensiometru și un vaucer în valoare de 250 lei, iar la nivelul inspectoratului au fost felicitați în fața formației.


Între 30 August și 3 Spetembrie, la Targu Mures, va avea loc Competiției Mondiale de Descarcerare și Prim-Ajutor (World Rescue Challenge), eveniment considerat ca fiind cel mai prestigios concurs internaţional al pompierilor şi echipelor de salvare din întreaga lume. S-au înscris pana acum peste 70 de echipe de descarcerare și de prim ajutor din 17 tari. Echipa județului nostru va reprezenta țara la proba “Acordarea Primului Ajutor Calificat”, fiind câștigătoarea acestei probe în anul 2016.
Anul următor, reprezentații județului nostru vor participa la Competiția Mondială de Descarcerare și Prim-Ajutor din Africa de Sud, , fiind câștigătoarea acestei probe în anul acesta.
În perioada 19 – 23 octombrie 2016, în orașele Curitiba și Parana din Brazilia, la Competiția Mondială de Descarcerare și Prim-Ajutor echipa din Vâlcea s-a situat pe locul 19 din 30.