Vâlcea poate să aibă un ministru!

Vroiam să scriu în titlu cuvântul “TREBUIE” în loc de “poate” pentru că niciodată situaţia nu a fost mai favorabilă!
PSD Vâlcea a avut, o perioadă bună, un vicepreşedinte la nivel naţional al partidului. Numai că marele doctor inginer Ion Cîlea nu avea anvergura să obţină ceva de la conducerea centrală. Nu avea nici măcar tupeul să ceară un post pentru organizaţia sa. Şi poate nici nu vroia acest lucru.
Acum, în preajma unei moţiuni de cenzură “pe muchie de cuţit” există o situaţie favorabilă vâlcenilor. Pentru că cele 5 voturi ale parlamentarilor social democraţi vâlceni contează. Contează enorm într-o aritmetică a voturilor din Parlament în care PSD riscă să se compromită major în cazul în care nu-şi poate doborî la vot propriul Guvern. Pardon premier!
Este o organizaţie care a obţinut o victorie uriaşă la vot anul trecut, în care actuala echipă de parlamentari şi echipă de la conducerea filialei are experienţă, a luptat dedicat în campanie şi eficient şi merită să aibă un reprezentant în Guvern.
Pentru PSD Vâlcea acel om poate face foarte multe lucruri bune. Poate ajuta judeţul, localităţi din judeţ, poate avea iniţiative benefice mediului economic de la noi, turismului, siguranţei.
Un ministru vâlcean este de fapt un drept al vâlcenilor. Dar în politică uneori drepturile nu se obţin uşor. Ele trebuie negociate. Să sperăm că are cine să o facă şi că vrea să o facă!

Traian Guminski