Primăria Stoileşti – cea mai eficientă administraţie din Vâlcea

Întregul personal al primăriei Stoileşti în frunte cu primarul Florin Ionescu merită felicitări publice.
Scriam astă vară, într-un editorial, că cei mai eficienţi primari din Vâlcea vor fi nu cei care au obţinut cele mai multe proiecte spre aprobare, nici cei care au depus cele mai multe proiecte, ci aceia care le vor pune în execuţie cel mai repede pe cele aprobate şi le vor finaliza.

Cu o energie şi eficienţă greu de bănuit datorită birocraţiei din România şi a solicitărilor Ministerului Dezvoltării primăria din Stoileşti nu numai că a semnat finanţarea proiectelor dar a trecut rapid la execuţia unuia dintre ele. După cunoştinţele noastre este primul proiect din cele peste 200 aprobate administraţiilor vâlcene care au trecut la faza de execuţie.
Pe DC 37, care leagă centrul administrativ al comunei de satele Bîrsoiu şi Delureni, se lucrează intens de câteva zile. Este un drum aprobat spre modernizare care va deservi direct peste o mie de locuitori din cele două sate. Pe o lungime de 5 kilometri trebuie turnat asfalt, făcute rigole şi mai multe podeţe de acces spre gospodării. Proiectul aprobat şi finanţat pe OG 28 PNDL II are termen de execuţie 6 luni de la demararea lucrărilor, va costa 4 milioane de lei noi şi este realizat de colectivul condus de primarul comunei.
Luni, 10 octombrie, telefonic primarul ne-a declarat:
“Mulţumesc public firmei care a câştigat licitaţia şi muncitorilor acesteia care au dat dovadă de mult profesionalism. Profitând de vremea favorabilă au fost executaţi deja 3 kilometri de şanţuri, mai multe podeţe şi rigole, în unele zile lucrând aici peste 10 utilaje. Terenul mai are puţin şi este pregătit pentru turnarea primului covor de asfalt. Acesta va fi turnat până la finele anului şi mai rămâne ca în primăvară să fie turnat stratul al doilea. La recepţia finală vom fi bucuroşi să avem alături de noi toată presa vâlceană care a arătat interes constant pentru comuna Stoileşti şi pe toţi aceia care ne-au ajutat în demersurile noastre spre realizarea acestor obiective. Se lucrează intens şi la renovarea Şcolii Urşi. Aici sper să finalizăm în acest an şi să facem recepţia la lucrările de modernizare”.

Traian GUMINSKI