Primăria Roșiile a terminat documentația pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare

Comuna Roșiile a primit aprobare de la Guvern pentru finanțarea a două proiecte importante are:

– Extindere rețea canalizare apă uzată și menajeră pe o lungime de 9,7 kilometri. Suma maximă alocată de Guvern este de 3.366.420 lei.
– Extindere rețea alimentare cu apă pe o lungime de 25,3 kilometri. Suma maximă este de 3.509.238 lei.
Ambele lucrări sunt importante ele vor ridica confortul cetățenilor din localitate. La finalizarea lor, peste 90 la sută din populație va avea acces la apă curentă și canalizare.
Doru Diaconu, primarul comunei, ne-a declarat că documentația necesară semnării contractelor de finanțare a celor două lucrări importante a fost finalizată.
“A fost foarte bine că Guvernul a prelungit termenul de depunere a documentației. Roșiile ca și multe alte comune din țară a avut nevoie de lucrări ample pentru a face această documentație mai ales că în plină vară mulți specialişti se aflau în concediu. S-a lucrat contra cronometru. Nu este deloc ușor să faci cadastrare și ridicări topo pe o lungime atât de mare pentru o rețea comunală de alimentare cu apă și una de canalizare. A trebuit să obținem și foarte multe avize. Dar am reușit și sperăm să semnăm cât mai repede contractele și apoi să organizăm licitațiile pentru desemnarea constructorilor”, ne-a spus Doru Diaconu.

Traian Guminski