Mircia Gutău –lecţie la scenă deschisă în Ostroveni

Miercuri, 12 iulie, edilul Râmnicului,urcat alături d e viceprimari şi directori din primărie pe scena Teatrului Ariel din Ostroveni, le-a dat politicienilor locali din nou o lecţie despre cum se face administraţie eficientă.
La început sala era cu multe locuri libere, dar în final a ajuns arhiplină. La şedinţă au fost invitaţi locuitorii din estul cartierului Ostroveni, dar au venit şi alţii, mulţi dintre ei administratori de imobile sau preşedinţi de asociaţie, dar şi multe familii tinere cu copii în braţe.

Raport eficient

Cu programul electoral de anul trecut în faţă, Mircia Gutău a dat un raport auditoriului. El a explicat timp de 40 de minute ce a făcut din promisiunile cuprinse în program. Cum a făcut, când urmează să fie finalizate lucrările în derulare, cât au costat, de ce nu s-au putut realiza încă unele obiective. Când ești atât de cinstit cu oamenii și deschis, este imposibil ca aceștia să nu aprecieze și să nu dorească să dialogheze. În plus le reamintești lucruri care ei nici nu au realizat că au fost făcute în acest mandat.


Ce le-a promis primarul

Executivul Râmnicului a promis că va aloca în continuare fonduri școlilor și grădinițelor din Ostroveni, că va finaliza anul viitor o grădiniță nouă în cartier, că va finaliza modernizarea falezei și parcul din jurul catedralei Ostroveni, că va plăti încălzirea pe timp de iarnă a lăcașurilor de cult, va acoperi cu gazon artificial toate terenurile de sport din aer liber din cartier, va repara pista de biciclete de pe bulevardul Dem Rădulescu, va micșora cheltuielile, renunțând în viitor la minim două licee din cele patru licee tehnologice din oraș, va crește calitatea serviciilor Poliției comunitare, va monta ghene de gunoi moderne în tot cartierul și va schimba băncile deteriorate cu unele noi plus montarea unora suplimentare pe toate străzile din cartier.

Ce vor cetățenii

Majoritatea i-au mulțumit primarului pentru că schimbă permanent în bine orașul, dar au avut și doleanțe:
– Să fie iluminate stradal toate zonele în unele locuri din cartier nefiind un iluminat stradal modern
– Să fie obligați proprietarii Casei Științei să își renoveze fațata, scările de la intrare și laterală dinspre piscină
– Să fie reconfigurate unele spații verzi, iar proprietarii de camioane, dubițe de marcă și alte mașini de transport să fie obligați să le parcheze pe timp de noapte în zone special amenajate
– Să fie extinsă pista pentru biciclete și reparată cea de pe bulevard, să fie asfaltate ultimele străduțe din cartier care au rămas neasfaltate și necanalizate.

Traian Guminski