Comuna Muereasca așteaptă finanțarea a două proiecte importante

Ion Ungureanu, primarul comunei Muereasca a urmat în această săptămână, la Centrul Zonal de Pregătire ISU din Craiova, un nou curs de pregătire privind gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Edilii sunt obligați să urmeze periodic astfel de cursuri.Prin telefon acesta ne-a declarat:
“Știu că este spre binele nostru să fim pregătiți mereu pentru situații de urgență mai ales că în localitatea noastră pot apărea alunecări de teren din cauza unor ploi abundente, pot fi incendii în gospodării în care accesul pompierilor este dificil,pot fi inundații și este bine să pregătim permanent și personalul din primărie. Dar vă rog să mă credeți că am stat zilele acestea mereu neliniștit, așteptând un telefon care să mă anunțe că ne cheamă la Minister să semnăm contractele de finanțare. Noi am depus din vreme documentația și avizele necesare pentru cele două proiecte”.
În vară, în comuna Muereasca, sat Şuta, s-a finalizat construcţia unui pod cu o lungime de 12 metri, lucrare care a necesitat alocarea sumei de 380.000 lei din bugetul local. Prin programul PNDL 2 comuna Muereasca poate primi de la Guvern fonduri pentru implementarea a două proiecte: „Modernizare DC 171 Muereasca de Sus – Pripoara, km 0+000 – 1+050, 1,05 km” (328.808 lei); „Construire pod peste pârâul Muereasca în satul Muereasca de Sus” (634.000 lei).
Administrația a depus la începutul anului mai multe proiecte dar doar aceste două au fost aprobate iar Ion Ungureanu știe că dacă contractele d e finanțare se încheie târziu lucrările nu vor putea începe decât în primăvară pentru că în întreaga zonă montană în care se află comuna este foarte greu de lucrat iarna. (T.G.)