Atac cu manifeste împotriva unui primar vâlcean

Unul dintre cei mai buni și eficienți primari din Vâlcea a fost ținta unor atacuri murdare, prin metode pe care le credeam uitate și trecute în istorie. Săptămâna trecută, timp de două nopți, într-o comună vâlceană, au fost răspândite sute de “manifeste” în care primarul localității era denigrat și acuzat de fel de fel de fapte ilegale.

“Au luat niște cifre din niște rapoarte ale Curții de Conturi, le-au amestecat, le-au falsificat, au scris că am făcut deplasări ilegale pe banii publici deși toate deplasările, știți bine ca și colegii dumneavoastră din toată presa că le-am făcut la Râmnic, la Craiova sau la București numai în interesul comunei, pentru proiecte, pentru fonduri, pentru ședințe la care am fost convocat. Mi-au adus oamenii indignați la primărie peste 60 de astfel de manifeste care au fost tehnoredactate pe calculator și apoi multiplicate. Nu știu câte au fost, probabil câteva sute”, ne spune primarul dezamăgit de acțiunile unor persoane pe care le bănuiește și despre care a scris în plângerile adresate poliției.
Cei care au făcut această mizerie cu manifestele au anunțat și un post central de televiziune, au chemat acolo în comună o doamnă reporter cunoscută publicului care a stat o noapte cazată la un hotel din zonă și care două zile a umblat prin comună încercând să strângă înregistrări de la oameni nemulțumiți de primar.
“A fost și la mine la primărie, i-am arătat documentele pentru că mi-a pus întrebări strict legate de anumite sume de bani cheltuite de administrația noastră în ultimii ani, i-am arătat cum se lucrează la noi în primărie, a asistat chiar la un caz de excepție în care o persoană care avea de rezolvat o situație complicată având un certificat de moștenitor pe niște terenuri și venind cu el prima dată la primărie a reușit să plece cu toate documentele solicitate în mai puțin de o oră. I-am spus că nu mă deranjează să spună adevărul despre mine și colegii mei din primărie, dar aș vrea să cred că nu se pretează la a spune minciuni.
Mi-a spus direct că ea va prezenta doar ce spun oamenii. Și am aflat că nu a făcut decât să caute prin toată comuna oameni care să se plângă de mine. Desigur în fiecare localitate sunt oameni certați cu legea, cu taxele, cu impozitele sau care din diverse motive nu îl suferă pe primar”.
Deocamdată postul de televiziune nu a transmis nimic din acele înregistrări. Redacția noastră a aflat și cine sunt cei care puteau declanșa acest atac, ciudat pentru anul 2017, cu manifeste denigratoare împrăștiate noaptea prin curțile oamenilor. Am promis însă primarului că nu vom face publice aceste date până poliția nu va finaliza cercetările și nu va da un răspuns la plângerea edilului.
Credem că opozanții primarului sunt niște denigratori ordinari, ne referim strict la cei care au intreprins această acțiune. Județul nostru are una din cele mai numeroase și profesioniste prese locale din țară. Avem 3 posturi de televiziune, 3 posturi de radio și un număr impresionat de publicații. Unele din acest publicații sunt de centru, echidistante sau strict pentru promovarea unor evenimente. Dar există și publicații cu linie editorială favorabilă PSD sau PNL sau ALDE.
Deci orice cetățean care deține informații sau documente prin care poate sau vrea să critice activitatea unui edil (indiferent de culoarea politică a acestuia) din județ are variante, are unde se adresa, are unde se plânge. Nu este nevoie să se apeleze la manifeste sau la presă din București pentru a face publice asemenea acuzații. Dacă te ascunzi sub anonimat când acuzi pe cineva ori ești un mincinos ordinar, ori un laș fără pereche. Vom reveni cu informații detaliate după finalizarea anchetei.

Traian GUMINSKI