Ziaristul Gheorghe Smeoreanu are dreptate !

Cunoscutul jurnalist vâlcean Gheorghe Smeoreanu a publicat cu puțin timp în urmă pe siteul ziarului său “Criterii Naționale” un text care este extrem de pertinent. Parlamentarii vâlceni care au un minim de respect pentru adevăr și pentru eroii acestei țări ar trebui să folosească textul ziaristului Smeoreanu pentru a solicita președintelui Klaus Iohannis retragerea distincției “Steaua României” acordată trădătorului Kelemen Hunor! Iată textul ziaristului vâlcean:

“JOS STEAUA ROMÂNIEI DE PE PIEPTUL TRĂDĂTORULUI KELEMEN HUNOR!
Kelemen Hunor poartă în piept cea mai înaltă distincţie a ţării, STEAUA ROMÂNIEI.
Ordinul național „Steaua României” este cel mai vechi ordin național; a fost creat în 1864 de Cuza Vodă. După proclamarea independenței (1877), Carol I consfinţeşte acest ordin prin legea votată în 10 mai 1877. A fost abrogat în 1948 și reînființat în decembrie 1998. Au fost stabilite 5 grade pentru acest ordin: cavaleri, ofițeri, comandanți (comandori), mari ofițeri, mari cruci. Ordinul Steaua României este cea mai înaltă distincție oferită de statul român.
Kelemen Hunor a declarat că nu are niciun motiv să sărbătorească Ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, motiv suficient pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să îi retragă distincţia.
A-l lăsa pe Kelemen Hunor să poarte în continuare STEAUA ROMÂNIEI ar însemna un act de slugărnicie asumată şi de prostie iremediabilă.
JOS STEAUA ROMÂNEI DE PE PIEPTUL TRĂDĂTORULUI !”
Citiţi aici: http://www.criterii.ro/index.php/en/national/20481-jos-steaua-romaniei-de-pe-pieptul-tradatorului-kelemen-hunor-distribuiti

Traian Guminski