Succes răsunător al elevilor din Vâlcea! 13 premii pentru patru colegii din judeţ la „Târgul Interregional al firmelor de exerciţiu” de la Olăneşti

Copii frumoşi, copii de elită, copii care nu prea cunosc jocurile copilăriei, copii tocilari care vor să descopere, să înveţe, deştepţi şi plini de idei. Peste 400 de copii geniali au participat la “Târgul Interregional al firmelor de exercițiu”, în perioada 11-13 decembrie 2015, la Hotel Parâng Olănești.

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a implementat în parteneriat cu Asociația Română de Consiliere și Sprijin proiectul „TOP Management SV-BI – Firme de exercițiu pentru accesul elevilor la poziții de top management, cercetare și inovare în viața profesională”, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, DMI 2.1 „Tranziția de la școală la o viață activă”.
Proiectul şi-a propus creșterea capacității elevilor cu rezultate academice bune și foarte bune din 20 de școli din regiunile Valcea, Gorj, Dolj, Olt, Mehedinti, Bucuresti si Ilfov, de a se integra pe piața muncii în poziții manageriale de top sau în cercetare și inovare, de a participa activ la dezvoltarea societății bazate pe cunoaștere prin transferul excelenței din scoală către mediul privat.
DSC_0040_640x425
Elevi încântaţi şi mulţumiţi

“Acest târg constituie pentru aceşti elevi un pas pentru a-şi pregăti viitorul. Am văzut la acest târg firme de Ip , design, inovaţii şi multe altele care m-au impresionat. Vrea să felicit elevii şi profesorii pentru tot ce au realizat”, a declarat primarul oraşului Olăneşti, Sorin Vasilache .
La Olăneşti, alături de Tatiana Mărăndici din partea ISJ Vâlcea, au mai fost Ana Mihalcea – managerul proiectului şi Adina Luciana Stoleriu, expert promovare.
La conferinţa de presă organizată în a doua zi de târg, elevii s-au arătat încântaţi de promovare, dar şi de faptul că au avut foarte multe de învăţat. “Eu mă numesc Diaconu Gheorghe Eduard şi sunt de la CN Alexandru Lahovary. Firma noastră se numeşte F.E. Energy4life S.A. şi se ocupă cu panourile solare. Am fost foarte mulţumit de acest târg pentru că am descoperit lucruri noi, mi-am făcut prieteni, iar munca în echipă m-a inspirat”, ne spune un elev. “Acest proiect mi-au deschis nişte drumuri şi m-a schimbat ca om. Aici mi-am găsit prieteni noi şi sunt foarte fericit”, ne-a mai mărturisit un elev de la Mircea cel Bătrân.
Prezentă la eveniment, inspector general ISJ Vâlcea, prof. Andra Bică a declarat: “Da, clar acest târg şi-a atins scopul de a-i adunce în faţă pe aceşti copii geniali care trebuie promovaţi. Prin acest târg, se pot face cunoscuţi, îţi pot dezvolta abilităţile, îşi pot descoperi calea pe care vor să o urmeze. Pentru că sunt copii foarte buni, am considerat că acest târg este oportunitatea lor de a-şi îndeplini visele la care au lucrat în ultimul timp. Suntem mândri de toţi!”.
andra si elevii_640x480
Cinci competiţii răsplătite pe măsură

„Târgul interregional al firmelor de exercițiu a oferit participanților din cele 100 de firme dezvoltate în proiect posibilitatea exersării competențelor antreprenoriale. La competițiile organizate în cadrul târgului au participat toate firmele de exercițiu din cele 20 de școli din S-V și București_IF în care a fost implementat proiectul “TOP Management SV-BI – Firme de exerciţiu pentru accesul elevilor la poziţii de top management, cercetare şi inovare în viaţa profesională”.
Competițiile din cadrul Târgului interregional al Firmelor de Exercițiu au fost:
“Cel mai bun stand al târgului FE”
“Standul cu cel mai bun catalog”
“Standul cu cea mai bună prezentare (PPT)”
“Standul cu cel mai bun negociator”
“Standul cu cea mai reprezentativă mascotă”
Pentru fiecare competiție au fost acordate următoarele tipuri de premii, în ordinea descrescătoare a punctajelor de evaluare:
• Premiul I cu valoarea de 3000 lei/firmă de exercițiu;
• Premiul II cu valoarea de 2500 lei/firmă de exercițiu;
• Premiul III cu valoarea de 2000 lei/ lei/firmă de exercițiu;
• Mențiune I cu valoarea de 1500 lei/ lei/firmă de exercițiu;
• Mențiune II cu valoarea de 1000 lei/ lei/firmă de exercițiu;
• Mențiune III cu valoarea de 500 lei/ lei/firmă de exercițiu”, ne-a spus Tatiana Mărăndici, reprezentanta ISJ Vâlcea în acest proiect, prezentă la Olăneşti.
DSC_0053_640x425
Laurii elevilor de la Vâlcea

Din județul Vâlcea au participat în jur de 100 de elevi de la colegiile Lahovari, Mircea cel Bătrân, Matei Basarab și Gib Mihăescu. Pentru județul nostru, elevii din cele 4 colegii au primit 13 premii.
Premiul I – CN Mircea cel Bătrân, CN Lahovari, CNI Matei Basarab
Premiul II – CN Lahovari, CNI Matei Basarab
Premiul III – CNI Matei Basarab, CN Gib Mihăescu
Mențiune I – CNI Matei Basarab, CN Gib Mihăescu
Mentiune II- CN Mircea cel Bătrân, CNI Matei Basarab
Mențiune III – CN Lahovari -2 mențiuni

DSC_0069_640x425
Elevii de la CN Mircea cel Bătrân şi Matei Basarab din Rm. Vâlcea, primele locuri la planurile de afaceri

De asemenea, au fost premiate planurile de afaceri. În competiție au intrat cele 100 de firme. În cadrul Competiției ”PLANUL DE AFACERI pentru inițierea unei afaceri” au fost acordate următoarele tipuri de premii, în ordinea descrescătoare a punctajelor de evaluare:
• 1 premiul I cu valoarea de 12.500 lei/Plan de afaceri;
• 25 de premii de excelentă cu valoare de 10.000 lei/Plan de afaceri;
• 74 de premii de participare cu valoarea 2.500 lei/Plan de afaceri.
Din cele 20 de firme ale județului Vâlcea înscrise în concurs,
1 firmă de la CN Mircea cel Bătrân a primit Premiul I
3 firme de la CN Mircea cel Bătrân au primit Premiul de excelență
2 firme le la CNI Matei Basarab au primit Premiul de excelență
3 firme de la CN Gib Mihăescu au primit Premiul de excelență
11 firme de la cele 4 colegii au primit Premiul de participare.
Menționăm că din cele 100 de firme intrate în concurs, primele două locuri în clasament au fost ocupate de elevii de la CN Mircea cel Bătân și CNI Matei Basarab.

Letiţia Lazăr