Sosuri: Ketchup – știi ce cumperi?

Săptămâna aceasta ne îndreptăm atenția, în călătoria noastră printre rafturile magazinelor, către sosuri. Alegerea de astăzi: Ketchup.

Acum este foarte simplu să identificăm fiecare aditiv alimentar printr-o simplă scanare a codului de bare al produselor utilizând Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android sau iOS.
Astfel, chiar dacă există produse cu un singur aditiv alimentar, putem cu ușurință identifica până la 9 e-uri într-un singur produs, printre care:
E202 – Sorbat de potasiu
E211 – Benzoat de sodiu
E260 – Acid acetic
E300 – Acid ascorbic
E330 – Acid citric
E412 – Guma guar
E415 – Guma xantan
E440 – Pectina
E466 – Carboximetilceluloza
E950 – Acesulfam K
E955 – Sucraloza
E1422 – Amidon modificat
ATENTIE! Alimentele care conțin aditivii E202, E211, E260, E300, E466, E950, E955 sau E965 nu pot fi folosite în alimentația copiilor.
Dar nu numai aditivilor trebuie să le acordăm atenție! Tot la fel de important este continutul de carbohidrați, care poate depași 31g/100g sau conținutul de sare, care poate ajunge la 2,8g/100g.
Verificați înainte de achiziționarea produselor tip Ketchup:
termenul de valabilitate;
ingredientele de pe eticheta produselor (menționate în ordine descrescătoare, după proporția fiecărui ingredient);
conținutul de tomate (pasta, piure sau concentrat) să fie cât mai mare
aditivii alimentari (E-urile) menționați pe eticheta produsului.
Ești un consumator activ și vrei să fii mai bine informat? Accesază și testele comparative efectuate de InfoCons cu privire la produsele tip Ketchup:
Știi ce fel de ketchup cumperi?!

Share...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0