Renaşterea judeţului Vâlcea

Prea mult am auzit în ultimii ani că judeţul nostru nu mai are şanse, că e distrus, că şomajul, sărăcia şi salariul minim vor bântui în veci zona noastră şi apoi se va alege praful de judeţ.

Prea mulţi din mai tinerii locuitori ai oraşului şi cartierului în care stau mi-au spus în ultima vreme că aşteaptă să termine nişte studii pentru a pleca definitiv din judeţul nostru.
Eu şi alţii din cei care am învăţat, muncit şi trăit în acest judeţ mai credem însă în şansa lui. Iar două întâmplări recente ne asigură o gură de optimism exact cum unui asfixiat i se mai dă o gură de oxigen.
Lucrurile au început oricum să meargă mai bine în judeţ de anul trecut când o garnitură de primari buni a fost aleasă la locale şi când la timona primăriei municipiului şi la cârma administraţiei judeţene au ajuns oameni responsabili, profesionişti, nu nişte bâlbâiţi cu stofă de valeţi, ci nişte bărbaţi puternici.
Apoi Vâlcea a ajuns să aibă o garnitură parlamentară remarcabilă şi un Prefect care stăpâneşte şi respectă maxim legea.
Iar săptămâna trecută Oltchim a primit oferte angajante serioase pentru preluarea activelor, una dintre el chiar promiţătoare de dezvoltare şi de relansare a Combinatului emblematic pentru Vâlcea. Şi tot la finele săptămânii trecute Autostrada Sibiu –Piteşti a fost scoasă la licitaţie. Loturile 1 şi 5 au ajuns pe SEAP. Sumele alocate construcţiei sunt tentante şi credem că firme responsabile şi puternice se vor angaja în construirea acestei străzi atât de necesare ţării, dar mai ales judeţului nostru.
În întreg judeţul se fac investiţii în infrastructură, dar ne bucură că se fac şi multe investiţii private. Mii de vâlceni s-au întors acasă şi construiesc gospădării frumoase, întemeiază familii, deschid mici afaceri. Noi, cei din presa locală colindăm satele noastre, vedem schimbările, ne bucurăm pentru ele şi susţinem promovarea oricărui investitor mic sau mare, oricărui edil responsabil. Pentru că deşi nu o spunem, noi am îndrăznit mereu să credem în renaşterea Vâlcii!

Traian GUMINSKI