Primarul Toni Peştereanu monitorizează situaţia haldei de pietriş din Pietreni-Costeşti

Edilul şef al comunei Costeşti se teme că precipitațiile abundente ar putea determina reactivarea alunecării haldei de macadam, alunecare ce a mai ridicat probleme în urmă cu câțiva ani.

Reprezentanții Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea, cea care deține cariera de la Costești, dau însă asigurări că nu există niciun risc de producere a vreunei catastrofe. Din 2005 au demarat un proiect de stabilizare a zonei ce presupune construirea unei contraponderi pentru vechea haldă și, chiar dacă acesta este în derulare și în prezent, din 2006 nu s-au mai înregistrat deplasări ale terenului în zonă.
Dincolo de halda de pietriș, Exploatarea Minieră are însă o altă mare problemă cu Cariera de la Bistrița pentru care autoritățile județene trebuie să găsească urgent o soluție. Cariera riscă să fie închisă deoarece o parte a perimetrului de exploatare a Carierei se suprapune ariei Parcului Național Buila Vânturarița și pentru continuarea activității miniere în zonă acea suprafață trebuie scoasă din regimul de arie protejată. (L.L.)