Pregătiri pentru iarnă în comuna Milcoiu

Este o comună cu populaţie puţin numeroasă, dar cu multe gospodării împrăştiate, aflate în zone care devin greu accesibile pe perioada iernii şi cu mulţi oameni în vârstă şi cu probleme de sănătate.

Salariaţii primăriei Milcoiu, coordonaţi de primarul Daniel Muşat, încercă în aceste zile să definitiveze pregătirile pentru sezonul rece.
“Vom lua măsuri să putem deszăpezi rapid căile de acces, am mai reparat din drumuri, am dus lemne la şcoală şi grădiniţă, la instituţii. Încercăm să ajutăm familiile cu probleme să aibă ce le trebuie peste iarnă. Ne bazăm şi pe voluntari în cazul în care vor fi probleme. Am ajutat la repararea unor acoperişuri. Alunecările de teren din ultima perioadă au afectat căi de acces. Sunt familii care riscă să rămână izolate. În aceste condiţii trebuie să aibă măcar surse de încălzire, apă potabilă şi hrană pentru câteva zile. Milcoiu ca şi multe alte localităţi din ţară este acum dominată de peroane de vârsta a treia şi care au probleme de sănătate. E bine că avem şi copii şi pe aceştia trebuie să îi ajutăm să poată să înveţe, chiar dacă afară e frig şi ninge”, spune primarul comunei. (T.G.)