PNL îl suţine pe Grigore Crăciunescu în acuzaţiile aduse ROMPREST-ului

Vineri, 22 septembrie, la sediul PNL Vâlcea, consilierul municipal Grigore Crăciunescu a susţinut o conferinţă de presă, alături de Mihaela Andreianu, preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale şi de Claudia Banu, prim vicepreşedinte al PNL Vâlcea.

Cel mai vechi consilier municipal al liberalilor a reluat acuzele aduse gunoierilor verzi de la ROMPREST pe care îi consideră vinovaţi de încălcarea contractului încheiat cu primăria Râmnicu Vâlcea pentru salubritate.
Grigore Crăciunescu este îngrijorat de posibilitatea ca primăria să piardă pe bandă rulantă procese cu ROMPREST, aşa cum a pierdut deja unul, şi să fie nevoită să plătească în final peste 110 miliarde de lei acestei firme bani suplimentari celor plătiţi de toţi cetăţenii oraşului şi toate firmele pentru ridicarea gunoiului.
Claudia Banu a declarat că PNL susţine demersurile consilierului Crăciunescu şi consideră că bugetul primăriei este afectat şi va fi afectat grav de această firmă.


În esenţă acuzaţiile sunt:
1. Romprest a încălcat Regulamentul de Salubritate al oraşului şi foloseşte o staţie de transfer gunoaie extinsă ilegal pe un perimetru mult mai mare decât terenul închiriat de la primărie pe o sumă simbolică.
2. Romprest nu a depus niciodată gunoiul la depozitul de la Feţeni neavând niciun contract încheiat cu acesta şi prejudiciind municipiul de taxele ce urmau plătite pentru depozitarea gunoiului acolo şi care trebuiau strânse pentru a fi folosite ulterior la închiderea depozitului ce a costat 11 milioane de euro şi a fost finanţat de Banca Mondială.
3. Romprest a transportat gunoiul la Măldăreşti şi acum îl transportă la Bucureşti solicitând sume imense pentru transport deşi în contractul iniţial se angajase să depoziteze la Feţeni.
4. Romprest nu are staţie de sortare a deşeurilor şi asta nu e vina primăriei.
5. Caietul de sarcini al licitaţiei şi contractul au fost defectuoase şi premeditate să aducă profit Romprest şi pagube râmnicenilor.
Grigore Crăciunescu a solicitat primăriei să rezilieze contractul cu Romprest şi până la o nouă licitaţie să transfere salubritatea la Pieţe Prest.
Peste câteva ore Mircia Gutău a declarat în altă conferinţă că nu poate rezilia conractul şi că Pieţe Prest nu are capacitatea şi dotarea pentru a face salubritate, dar că a luat măsuri ca documentele pentru licitaţia de anul viitor să fie întocmite din timp, că Romprest nu va mai ridica gunoiul o zi în plus în afară de perioada pe care o are în contract şi că noua licitaţie va impune condiţii strict în favoarea râmnicenilor, iar contractul viitor nu va mai permite câştigătoarei licitaţiei să atace în instanţe primăria şi să ceară daune.

Traian GUMINSKI