Handbal feminin România: Două victorii din două meciuri la mondiale!

Naționala de handbal feminin a României a debutat cu dreptul la turneul final al Campionatului Mondial care are loc în Germania. Tricolorele au avut un prim meci împotriva unui adversar accesibil, Paraguay. Sud-americancele nu le-au pus probleme româncelor care au luat avans încă din debut și niciodată nu s-a pus problema învingătoarei.

După 16-7 la pauză la final tabela a înghețat la scorul de 29-17 pentru echipa noastră. Pentru gruparea tricoloră au marcat: Zamfir – 5, Udriştioiu – 4, Neagu – 3, Popa – 3, Pintea – 3, Geiger – 2, Ardean Elisei – 2, Berbece – 2, Tătar – 2, Buceschi – 1, Laslo – 1, Drăguţ – 1.
În meciul al doilea, România a întâlnit Slovenia, formație care cu o zi în urmă reușise să detoneze bomba, un succes contra uneia dintre favoritele la aur, Franța. A fost o partidă cu mult mai echilibrată. Slovenia a condus în debut, chiar și la patru goluri diferență dar România a revenit și s-a impus în final cu scorul de 31-28. Pentru echipa noastră au marcat: Neagu 11, Pintea 6, Buceschi 5, Ardean Elisei 4, Udriștoiu 4, Geiger 1.
Clasament Grupa A: 1. Spania 4p, 2. România 4p, 3. Franța 2p
4. Slovenia 2p, 5. Angola 0p, 6. Paraguay 0p

Gabi Cîrjaliu