Furt curent electric pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea

Jandarmi din cadrul Inspectortului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au executat marţi, 3 octombrie, o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul DISTRIBUŢIE ENERGIE OLTENIA pentru depistarea cetăţenilor care sustrag energie electrică folosindu-se de instalaţii artizanale din reţeaua companiei care furnizează curent electric SC Distribuţie Energie Oltenia SA.

Jandarmii vâlceni şi lucrătorii din cadrul Distribuţie Energie Oltenia au acţionat pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea unde au depistat 4 proprietari de locuinţe care sustrăgeau energie electrică prin intermediul unor instalaţii clandestine şi improvizate.
Jandarmii au întocmit 4 dosare cu 8 infracţiuni conţinând acte premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare’’ , fapte prevăzute şi pedepsite de art.228, Cod Penal şi art.92 alin. 2 din Legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale.
Actele de constatare întocmite de jandarmi au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.