FOTO/VIDEO Tabără de sculptură, aproape de final! La Măciuca o să fie expusă o statuie ecvestră care o ilustrează pe Regina Maria

A doua ediție a taberei de sculptură în piatră care se desfășoară în localitatea vâlceană Măciuca se apropie de final. Timp de trei săptămâni, unsprezece sculptori din cinci țări au lucrat în blocuri de piatră de dimensiuni mari, lucrările urmând să rămână în comuna vâlceană.

A doua ediție a Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca este organizată de Fundația Dumitru Drăghicescu, în parteneriat cu Atelierele Enache Paris. În ediția din 2017, proiectul central este statuia ecvestră a reginei Maria, proiect inclus în sărbătorirea centenarului din 2018. La proiect au lucrat trei artiști, doi români și un străin.

Statuia este de dimensiuni impresionante și va putea să fie admirată la închiderea oficială a taberei, sâmbătă. Și ceilalți participanți la tabăra de sculptură recunosc că trec printr-o experiență plăcută pe care vor să o repete și anul viitor, la cea de-a treia ediție a evenimentului. Evenimentul este unul din cele mai importante proiecte culturale din Regiunea de Sud-Vest a României în 2017. Sculptorii reuniți în localitatea vâlceană sunt din România, Italia, Franța, Serbia, Chile și Chile. Operele create de aceștia vor constitui monumente de for public, ce vor fi accesibile publicului larg pentru o perioadă nedeterminată, odată ce proiectul se încheie. Sculpturile vor fi amplasate în centrul Comunei Măciuca, într-un parc sculptural, alături de operele realizate la prima ediție, în 2014.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning