FOTO/VIDEO Pregătiri pentru minivacanță! Gradul de ocupare la Olănești şi Călimăneşti se apropie de sută la sută

Hotelierii vâlceni sunt pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Turiștii sunt așteptați cu preparate tradiționale și multe alte surprize.

La Călimănești gradul de ocupare pentru minivacanță este de peste 85 la sută și până vineri procentul va crește. Unele unități de turism nu mai au locuri libere de câteva săptămâni, rezervările fiind făcute încă din luna august a acestui an. Turiștii sunt atrași în special de apele termale și de investițiile făcute în Spa-uri în ultima perioadă.


“Îi așteptăm pe turiști cu preparate tradiționale. Pachetul nostru pentru această minivacanță are trei nopți și include o cină festivă pe data de 30 apoi o cină tradițională. Avem și muzică pentru toate gusturile. La noi gradul de ocupare este de 100 la sută. S-au rezervat camere încă din luna august când nu aveam pregătite pachetele”, spune Ramona Florea, manager unitate hotelieră.


Și la Olănești pregătirile sunt în toi și locurile de cazare sunt aproape epuizate. Atât hotelierii, cât și administrația locală, a pregătit multe surprize pentru vizitatori.
“Gradul de ocupare este undeva la 90 la sută. Am pregătit pentru turiști multe surprize. Avem pachete care includ tot, pensiune completă, o cină festivă, prânz câmpenesc în aer liber, cu fasole și ciolan. Hotelul nostru dispune și de un SPA, oamenii se simt excelent acolo. Marea majoritate a turiștilor vin pentru acest SPA. Turiștii sunt așteptați să facă și tratamente specifice, cu semnătură proprie. Noi încercăm să schimbăm percepția turiștilor despre stațiunile balneare, încercăm să-i atragem și pe tineri și reușim”, ne-a declarat Liliana Adamescu, recepționer unitate hotelieră.


“Gradul de ocupare este de 70-80 la sută. Avem și no imulte surprize pentru turiști, ca administrație locală. Iluminatul festiv se va aprinde pe 1 Decembrie, acum facem ultimele verificări. Unitățile hoteliere, pensiunile, s-au pregătit așa cum trebuie pentru această perioadă. Există condiții de cazare excelente, meniuri diversificate și baze de agrement moderne, piscine, masaj, aparatură de fitness. Ambianța o să fie asigurate de formații de muzică ușoară și populară. Sunt convins că turiștii se vor simți foarte bine la Olănești”, completează primarul Stațiunii Olănești, Sorin Vasilache, primar Olănești.
Pentru un pachet de trei nopți turiștii vor plăti în medie aproximativ 700 de lei de persoană. În preț sunt incluse mesele, inclusiv cea festivă de 1 Decembrie și accesul gratuit la SPA.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning