FOTO/VIDEO Parteneriat între biserică şi şcoală! Peste 500 de elevi au serbat Ziua Educației la Centrul Eparhial din Râmnicu Vâlcea

Peste 500 elevi au serbat joi, 5 octombrie, Ziua Educației la Centrul eparhial din municipiu, la invitaţia IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Activitatea din 5 octombrie 2017 s-a desfășurat prin implicarea Sectorului Învățământ și Activități cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului. Au participat elevi de la mai multe instituții de învățământ din Râmnicu Vâlcea
Elevii Liceului de Arte Victor Giuleanu au susținut un recital de muzică clasică. De asemenea, au fost prezente o serie de momente literare prin recitarea unor poezii și pasaje din literatura română care prezintă modele de dascăli, dar și rolul educației în formarea tinerilor. Totodată, au fost prezentate citate din Sfinții Părinți care arată preocuparea Bisericii încă din perioada primară pentru educarea copiilor.


“Şcoala românească a luat fiinţă în tinda Bisericii şi a continuat să existe şi să se dezvolte în strânsă legătură cu Biserica. În familia tradițională românească principiul fundamental al educației era moralitatea, iar educația religioasă primită în cadrul orelor de religie și la întâlnirile catehetice propuneau valori precum iubirea de Dumnezeu, respectul față de părinți și de semeni, responsabilitatea față de natură, iubirea de neam precum și alte valori cu caracter civic și social”, a explicat Pr. Cristian Bănuță elevilor prezenţi în număr mare în curtea Ariepiscopiei. Activitățile dedicate Zilei educației au continuat în Scuarul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea în prezența profesorilor, părinților, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și ai autorităților județene și locale.