FOTO/VIDEO “Măldărești plein-air”! Zece artiști au creat timp de zece zile într-un cadru mirific

Zece artiști plastici din întreaga ţară au dat curs invitaţiei conducerii Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoţeanu” din Vâlcea și au participat la cea de-a IV-a ediţie a taberei de creaţie “Măldăreşti plein-air” care s-a desfășurat timp de zece zile în cadrul Complexului Muzeal de la Măldărești și care s-a terminat pe 19 octombrie.


Artiștii prezenți în localitatea vâlceană au surprins cu talent și măiestrie frumuseţea si pitorescul meleagurilor străbune ale Olteniei de sub munte. Majoritatea dintre pictori au fost pentru prima dată la Complezul Muzeal de la Măldărești și au rămas impresionați de frumusețile din zonă. În cele trei ediții organizate anii trecuți colecția Muzeului Județean s-a îmbogățit cu 70 de piese. Și creațiile din acest an o să fie înrămate și apoi expuse pe simezele Muzeului de Artă din Râmnicu Vâlcea.


“Este bine că am ajuns la cea de-a patra ediție. De la an la an proiectul nostru cultural crește în valoare. Artiștii sunt pur și simplu îndrăgostiți de locurile minunate de aici. Cred că după patru ediții am îmbogățit colecțiile muzeului cu peste 70 de piese. Eu doresc să ducem la bun sfârșit proiectul, gândit pe o perioadă lungă de timp. Apoi vom trage linie și vom vedea ce și cum și apoi vom gândi al doilea ciclu al acestui proiect”, ne-a declarat Claudiu Tulugea, manager Muzeului Judeţean “Aurel Sacerdoţeanu”.


Organizatorii ediției din acest an a taberei „Măldărești plein-air” sunt Muzeul Judeţean “Aurelian Sacerdoţeanu” Vâlcea, Asociaţia “Nadia Duca” și Fundația Dumitru Drăghicescu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea. (G.C.) Video Gabi Henning