FOTO/VIDEO Italienii de la Inter au venit la Vâlcea

Reprezentanții Fundației Intercampus Milano, care aparține celebrului club de fotbal Inter Milano au fost prezenți din nou în județul Vâlcea! Pentru al șaptelea an, voluntarii italieni au organizat un turneu de pregătire cu antrenorii care s-au alăturat de-a lungul anilor acestui proiect în România.


Proiectul Intercampus a fost adus în țara noastră de Fundația Inimă pentru Inimă și are ca obiectiv integrarea prin fotbal a elevilor cu probleme sociale. Stagiul de pregătire organizat de reprezentanții Intercampus a avut loc în acest an în localitatea vâlceană Ocnele Mari.


Aici, voluntarii italieni au pregătit o serie de exerciții la care au luat parte antrenori și copiii care beneficiază de acest program. Italienii au făcut antrenamente alături de elevii cu probleme sociale și le-au dăruit acestora echipamente sportive și mingi. Inter Campus Milano derulează proiecte sociale în 22 de țări, în sistem fiind peste 10.000 de copii cu vârste între 8 si 14 ani. Între clubul din Italia și Fundația „Inimă pentru Inimă” există o colaborare din 1997.