FOTO/VIDEO Handbal feminin, Liga Națională! New HCM a plecat la drum!

Formația vâlceană are un lot remaniat aproape complet și o nouă conducere tehnică. Obiectivul este accederea în viitoarea ediţie a cupelor europene.

Noua echipă a HCM-ului s-a reunit azi la Sala Polivalentă Traian, în vederea pregătirilor pentru noul sezon competițional. Din vechiul lot au mai rămas puține jucătoare, restul fiind noi venite. Media de vârstă a handbalistelor este puțin peste 24 de ani și sub comanda lui Aurelian Roșca au venit multe straniere, majoritatea dintre ele componente ale loturilor naționale din țările de unde provin. De asemenea, pentru HCM vor evolua șapte jucătoare care au făcut parte din loturile naționale de junioare și tineret.


Surprize pe banca tehnică

Surprizele sunt și în ceea ce privește banca tehnică. Dacă despre Aurelian Roșca se știa deja că o să fie noul antrenor principal, colabăratorii săi i-am aflat abia azi. Astfel, din staff nu mai face parte Luminița Huțupan Dinu. Secunzii lui Roșca sunt Gheorghe Sbora, antrenor experimentat care a fost principal în a doua parte a sezonului trecut și Gheorghe Ionel, tehnician cu rezultate foarte bune la nivel de junioare. În ceea ce-l privește pe primarul Râmnicului, Mircia Gutău, acesta spune că nu intervenit nici în ceea ce privește echipa tehnică, nici la lotul de handbaliste: “Eu sunt primarul Râmnicului, de asta mă ocup. Chiar dacă cei mai mulți bani vin de la primărie, nu m-am băgat în ceea ce privește staff-ul tehnic. Era normal ca Relu Roșca să își stabilească echipă alături de care va lucra și așa a fost. Nici în ceea ce privește lotul de handbaliste nu a fost treaba mea să îmi dau cu părerea. Au avut mână liberă dar este drept că tot ei vor răspunde și de rezultate. Vrem în cupele europene, acesta este obiectivul. Vrem să se respecta tradiția handbalului feminin vâlcean, a Oltchimului. E drept că nu avem bugetul acelui club dar în acest moment suntem undeva în primele trei din România la capitolul buget. Fetele vor avea salariile plătite la zi mereu dar trebuie să facă performanță.”


“Este un nou drum”

Președintele HCM Râmnicu Vâlcea Petre Berbecaru, spune că două sunt obiectivele echipei în noul sezon competițional: “Este un nou început. După e am luat pulsul o jumătate de an cu vechea gardă am încercat să cosmetizez un pic echipa și cred că am făcut-o bine, cel puțin la prima vedere. Exceptând postul de inter dreapta unde avem doar două handbaliste în rest avem trei handbaliste pe post. Avem și o echipă tehnică experimentată. Relu Roșca este decis să facă performanță și în orașul lui. O să fie ajutat de Gheorghe Sbora, dar și de Gheorghe Ionel. Cu certitudine obiectivul este locurile 2-3, nici nu mă gândesc că va trebui să apelăm la Cupa României pentru o cupă europeană. Ar fi fost tupeu să spunem 1-3 pentru că deocamdată este o diferență măricică între noi și CSM București, și de experiență, și de buget. Poate vom face și o surpriză, mai ales că ele au mai avut sincope, vezi Brăila. Pentru moralul lor ar fi perfectă o victorie contra campioanei, la Vâlcea. Bine că vom juca meciul în retur. Ne-am propus și un al doilea obiectiv, acela de a umple sala polivalentă”.

”Vrem să facem o echipă completă care să ajungă în cupele europene. De asemenea, un obiectiv important este să umplem tribunele Sălii Polivalente Traian, să facem jocuri bune care să-i atragă pe suporteri. Avem un lot bun, cu multe fete care sunt componente ale loturilor naționale, cu șapte handbaliste care au făcut parte din loturile naționale de junioare și tineret. Avem o medie de vârstă de 24,7 ani, eu cred că avem o formație experimentată și valoroasă. Avem tot ce ne trebuie pentru performanță, un staff tehnic experimentat, de asemenea o conducere a clubului experimentată. Condițiile sunt foarte bune la club și ne vom apuca de treabă. Vom face pregătirea de vară pe plan local, vom avea multe meciuri de pregătire, 15 la număr. Una peste alta, eu sunt optimist și îi invit pe iubitorii handbalului din Vâlcea să fie alături de noi, să ne susțină la fiecare meci. Ne-am propus obiective îndrăznețe pentru că eu sunt de principiul că dacă îți propui puțin, puțin faci”, completează tehicianul Relu Roșca.

LOT HCM RÂMNICU VÂLCEA:

PORTARI: Petra Blazek, Marina Razum (Lokomotiva Zagreb), Olivia Nanu;
EXTREME STÂNGA: Cristina Florica, Ana Maria Tănasie, Hermina Stoicănescu;
INTERI STÂNGA: Andreea Adespii, Natasa Krnic (Danubius Galaţi), Ines Khouildi;
COORDONATORI DE JOC: Irina Glibko (Roman), Alicia Fernandez Fraga ( Bera Bera), Maria Gavrilă;
PIVOȚI: Sara Vukcevic (VAC), Raluca Băcăoanu (Cisnădie), Florentina Craiu;
INTERI DREAPTA: Natallia Vasileuskaya (Bekescsaba), Andrea Beleska;
EXTREME DREAPTA: Marta Herrero Lopez (Bera Bera), Alexandra Badea (Dinamo), Cristina Mitrache (Cisnădie);
ANTRENORI: Aurelian Roșca (principal), Gheorghe Sbora, Ionel Gheorghe (secunzi)

Gabi Cîrjaliu