FOTO “Armata – O Şcoala Altfel”: Elevii de la Şcoala Gimnazială “I. Gh. Duca” Rm. Vâlcea, în vizită la geniştii vâlceni

Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici” a fost miercuri, 1 noiembrie, gazda programului desfăşurat de către Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale – “Armata – O Şcoala Altfel”.


Clasele VI A şi VI B din cadrul Şcolii Gimnaziale “I. Gh. Duca” din municipiul Râmnicu Vâlcea au vizitat muzeul, biblioteca, sălile de specialitate şi au participat la expoziţia de tehnică, echipamente şi armament organizată pe platoul din curtea instituţiei.


Momentul care a făcut deliciul participanţilor a fost exerciţiul demonstrativ prin care câinii special antrenaţi pentru detectarea materialelor explozive şi-au testat abilităţile de a semnala prezenţa acestor substanţe. La finalul activităţii comandantul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici”, locotenent-colonel ing. Cristian-Gabriel ARINTON a apreciat interesul de care au dat dovadă elevii pe parcursul vizitei şi le-a adresat îndemnul de a alege cariera militară.