“Fluierașii” din Vaideeni se mută în comuna SADU

Nu este vorba despre o nouă migrație spre Mărginimea Sibiului, ci de participarea la a 5-a ediție a Festivalului Tradițiilor organizat de uniunea localităților ce formează Mărginimea Sibiului.


Festivalul se desfășoară în 12-13 august în comuna Sadu, localitate care este prima așezare rurală ce a beneficiat de curent electric ea fiind electrificată în urmă cu 120 de ani.
Achim Băluță primarul din Vaideeni ne-a comunicat că la festival vor participa alături de cunoscuții fluierași și ansamblul de dansuri populare din comună și că este fericit că cei din zona Sibiu nu uită să-i invite pe frații lor din Vaideeni la evenimentele importante.
Ivan Dumitru, primarul comunei Sadu ne-a declarat telefonic:
“Ne așteptăm la o participare masivă, vremea este frumoasă și vor veni oameni din toată Mărginimea Sibiului, dar și mulți turiști aflați în județul nostru. Prin rotație suntem gazda acestei manifestări. Anul acesta a venit rândul comunei Sadu, o vatră culturală importantă și veche, să găzduiască Festivalul Tradițiilor. Comunitatea noastră este pregătită să fie o gazdă bună și desigur ne-am bucura dacă din județul Vâlcea ar veni un public să-i susțină pe cei din Vaideeni la acest festival și să se bucure de spectacolele ce vor avea loc timp de două zile. Deci vă rugăm să le spuneți celor din Vâlcea că-i așteptăm cu inimi deschise la Sadu să se bucure alături de noi”. (T.G.)