Două proiecte se finalizează la Peșceana, alte cinci vor fi demarate

Administrația publică din Peșceana va finaliza în acest an două proiecte importante: alimentarea cu apă și asfaltarea a 5,2 kilometri pe Drumul Comunal Negraia.

“Chiar acum se fac probele la alimentarea cu apă. Apa este una foarte bună, de calitate. Lucrarea este bine făcută, dar mai sare câte o garnitură. Ne mai dă puțin de cap până să terminăm cu totul. Una peste alta, este o investiție pe care oamenii o așteaptă de mult timp”, ne spune primarul Ion Vasile.
Alte cinci proiecte au ajuns în faza strângerii de avize și primarul Comunei Peșceana, Ion Vasile, speră ca totul să decurgă cât mai repede până se va ajunge efectiv la demararea lucrărilor: „Este vorba de cinci proiecte finanțate prin Ordonanța 28, construirea unei grădinițe cu program prelungit, reabilitarea școlii, reabilitarea dispensarului, construirea a cinci poduri și podețe peste Râurile Peșceana și Negraia și asfaltarea a 4,7 kilometri a drumului care face legătura dintre comuna noastră și Șirineasa. Acum strângem ultimele avize și vom depune dosarele până pe data de 30. Vor urma pașii legali, cu licitațiile, cu tot ce trebuie. Dacă acum zece ani, de exemplu, se prezentau 2, 3 firme, acum o să fie 15 pentru fiecare proiect. Este și un avantaj, în sensul că e concurență, avem de unde alege. Este și dezavantaj pentru că totul poate dura mult până la debutul efectiv al lucrărilor. Aproape că nu există licitație fără contestații care durează mult”. (G.C.)