Deputatul Ştefan Ovidiu Popa a devenit membru al unei Comisii Speciale Comune a celor două camere legislative

Săptămâna trecută s-au înfiinţat mai multe Comisii Speciale Comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului României. Una dintre acestea, care are un rol important, este Comisia Specială Comună pentru Sistematizarea, Unificarea şi Asigurarea stabilităţii Legislative în domeniul Juridic.

Comisia are 23 de membri, senatori şi deputaţi şi un termen de 150 de zile în care va funcţiona. Din ea face parte un singur parlamentar vâlcean. Este vorba de deputatul Ovidiu Ştefan Popa. Acesta ne-a declarat:
“Comisia are rolul de a pune în acord Deciziile Curţii Constituţionale cu cele 4 coduri (Codul Civil,Codul Penal, Codul de Procedură Civilă, Codul de Procedură Penală). Am avut deja trei întâlniri ale comisiei, am stabilit Reguamentul acesteia. Ne vom întâlni săptămânal pentru a finaliza cât mai rapid sarcina care ne-a fost trasată. Multe articole din cele patru coduri trebuie aduse în forma cerută de curtea Constituţională. Sunt cazuri în care unele vor fi rescrise cu totul, abrogate sau amendate ,este vorba şi de unele legi speciale şi de legi administrative. La şedinţele Comisie participă reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, ai Înalte Curţi, ai Parchetelor, Academiei Române şi ai Uniunii Barourilor din România. Eu am fost desemnat să lucrez pe secţiunea penală. Colegii mei sunt pregătiţi în domeniu, unii au multă experienţă parlamentară sau profesională în domeniul juridic şi sunt convins că vom reuşi să ne încadrăm în termenul ce ne-a fost acordat de Birourile Permanente”.
Reamintim că deputatul Ştefan Ovidiu Popa, unul din cei mai tineri parlamentari (32 ani) este licenţiat în ştiinţe juridice şi licenţiat în ştiinţe economice şi se bucură deja, după aproape un an de mandat de respectul şi aprecierea parlamentarilor din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor unde s-a remarcat prin seriozitate şi printr-o activitate constantă nelipsind de la nicio şedinţă a acesteia. (T.G.)