Deputatul Daniela Oteşanu, susţinător al propunerii legislative prin care copiii vor primi miere în şcoli

Daniela Oteşanu, deputatul PSD de Vâlcea, este unul dintre cei 157 deputaţi şi senatori care a susţinut propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional.

Deputatul Dana Oteşanu a declarat că, în acest fel, copiii vor fi educaţi să mănânce miere, un suplimentă sănătos, şi este încurajată şi apicultura românească.
„Propunerea legislative pentru modificarea şi completarea Legii 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv preşcolarilor şi elevilor din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional am susţinut-o şi eu alături de cei 157 de colegi deputaţi şi senatori. Din 2015, legea iniţială a fost suspendată şi elevii nu au mai primit miere. Acum aceştia vor primi câte 350 de grame de miere lunar, de la producătorii români de miere. Pentru anul 2017 se stabileşte un plafon de 16.800.000 lei, fonduri de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Sumele alocate rămase necheltuite se reportează pentru anul următor. În acest fel, ne educăm copiii să mănânce miere, care este un supliment foarte sănătos, şi încurajăm apicultura românească”, a declarat Daniela Oteşanu. (L.L.)