Costi Rădulescu: Drumul lăcaşurilor de cult Iezer, Pahomie şi Pătrunsa este reabilitat

Costi Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a depus cererea de finanţare la Guvernul României pentru lucrări de reabilitare pe DJ 654-VALEA CHEII-IEZER–PAHOMIE–PĂTRUNSA. Valoarea acestor lucrări se ridică la aproape 11 miliarde lei vechi. Acest drum este foarte important atât pentru vâlceni, dar şi pentru pelerinii care vizitează cele trei lăcaşuri de cult.


Manastirea Pahomie


„Acest drum judeţean este foarte important pentru vâlceni şi îndrăznesc să spun pentru creştinii ortodocşi din România, deoarece este drumul pe care paşii călătorului întâlnesc Schitul Iezerului, Schitul Pahomie şi Schitul Pătrunsa. Când vorbim despre acest drum, trebuie să ne gândim la legătura cu Dumnezeu, la oamenii locului şi la lucrări care înseamnă peste 100 de podeţe, sprijiniri de maluri, reabilitări în albia râului sau lucrări de refacere a platformei de circulaţie.

Manastirea Patrunsa


Am depus cerere de finanţare şi am obţinut de la Guvernul României aproape 11 miliarde de lei vechi, bani cu care se execută lucrări de reabilitare, care să faciliteze accesul oamenilor către lăcaşurile de cult din zonă.
Voi dispune măsuri şi voi solicita autorităţilor o monitorizare a transportului de masă lemnoasă pe acest drum, astfel încât lucrările pe care le finanţează Consiliul Judeţean Vâlcea, cu bani de la Guvernul României, să nu fie deteriorate. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al oamenilor, ne ţinem de cuvânt!”, precizează Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

Schitul Iezer