Consilul Judeţean Vâlcea ar putea deveni sponsor oficial al HCM Râmnicu Vâlcea

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean ce a avut loc vineri, 30 iunie, preşedintele Clubului de Handbal HCM, cunoscutul Petre Berbecaru, a citit o scrisoare adresată consilierilor de către conducerea clubului şi a solicitat oficial sprijin financiar pentru ca acest club să poată obţine performanţe în următorul sezon.

Prezentând noul echipament de joc pentru sezonul competiţional următor Petre Berbecare a propus de fapt ca pe tricoul sportivelor să fie inscripţionat “Consiliul Judeţean Vâlcea”, exact cum au alte cluburi din ţară susţinute de Consilii Judeţene în baze legale.
Efortul financiar al Consiliului Judeţean Vâlcea s-ar ridica la 55 de mii de euro pe sezon. Pe căi neoficiale, am aflat că suma aceasta ar ajuta Clubul să suporte cheltuielile legate de transferul, cazarea şi salarizarea uneia din cele mai bune marcatoare din Liga Naţională.
În următoarea şedinţă va fi discutată solicitarea Clubului şi credem că va fi aprobată pentru că şi consilierii opoziţiei au dat semne de bunăvoinţă, consilierul judeţean liberal Victor Stănculescu propunând colegilor săi din consiliu să fie de acord să doneze cu toţii anual o indemnizaţie lunară Clubului de Handbal. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a atras atenţia că indemnizaţiile tuturor consilierilor reprezintă însă o sumă mult prea mică faţă de necesităţile clubului!
Pe pagina oficială de facebook a HCM a fost postat vineri mesajul:
“Consilierii județeni au fost de acord azi să sprijine financiar echipa noastră, urmând ca proiectul să fie votat în viitoarea şedință a Consiliului Județean. Preşedintele HCM, Petre Berbecaru fost azi in fața consilierilor județeni, pentru a susține acest proiect.
Le mulțumim pe această cale tuturor consilierilor județeni şi în mod special preşedintelui Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, pentru că se alătură sponsorilor HCM!”.
Mii de iubitori ai sportului din Vâlcea îşi doresc cu ardoare ca echipa locală de handbal să revină în Cupele Europene. Judeţul nu mai are acum decât o singură echipă de fotbal, la Şirineasa, în a treia divizie, niciuna în liga a doua sau prima ligă şi toate speranţele noastre se agaţă de această echipă de handbal renăscută cu ajutorul municipalităţii Râmnicului, care însă nu poate susţine toate cheltuielile, iar HCM are nevoie imperioasă de sponsori. Dar şi de o sală plină la meciurile din următorul sezon! (T.G.)