Activități de prevenire a furturilor din locuințe – campania „Hoții sunt creativi-Fii preventiv!”

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii de proximitate au desfășurat în zilele de 8-9 noiembrie, activități de prevenire a furturilor din locuințe în campania „Hoții sunt creativi-Fii preventiv!”. S-a acționat în municipiul Râmnicu Vâlcea, în zona Centrală, cartierele Ostroveni și Nord și zona Gării.

Polițiștii au distribuit pliante cu mesaje preventive care invită cetățeanul la cunoașterea modurilor de operare cel mai frecvente utilizate de hoți, precum și la vigilență şi la adoptarea măsurilor fundamentale de siguranță a locuinței şi a bunurilor personale. Astfel, polițiștii i-au sfătuit pe cetățeni să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de calitatea pe care şi-o declină, iar în situații excepționale, să ceară să li se prezinte legitimația de serviciu. De asemenea, oamenilor li s-au făcut recomandări cu privire la securitatea locuinței, ușile și încuietorile folosite, fiind îndemnați să nu păstreze sume mari de bani în casă.
Au fost lipite afișe în stațiile mijloacelor de transport în comun, la asociațiile de proprietari și în zona piețelor agroalimentare.
Campania “Hoții sunt creativi-Fii preventiv!” se desfășoară până în luna decembrie 2017 și vizează informarea posesorilor de locuințe la bloc în mediul urban, cu precădere în zonele unde astfel de fapte au fost sesizate în număr crescut.