Irina Argeşanu-preşedinta Organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea

Duminică, 24 septembrie, la Biblioteca Judeţeană din Râmnicu Vâlcea a avut loc Adunarea Generală a OFL Râmnicu Vâlcea. Organizaţiile speciale ale liberalilor sunt în plină reorganizare în toată ţara. În judeţul nostru au avut loc deja alegeri la mai multe organizaţii. În curând vor avea loc conferinţele judeţene ale organizaţiilor de femei, de tineret şi seniori.


Interesul arătat OFL s-a văzut din prezenţa la şedinţa de duminică a unui număr mare de bărbaţi: primari, consilieri locali şi judeţeni, membrii ai biroului judeţean.
Sala a fost plină de doamne care au ascultat în deschidere discursul lui Victor Giosan preşedinte al Organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea şi al Mihaelei Andreianu preşedinte judeţean al OFL.
Pentru postul de preşedinte a candidat doar avocata Maria Irina Argeşanu. Aceasta a prezentat un proiect al reorganizării oragnizaşiei şi al activităţilor acesteia în perioada următoare.


Noul Birou de conducere nu are o componenţă maximă permisă de statut. Profesoara Mihaela Andreianu ne-a declarat înainte de şedinţă că au fost păstrate mai multe locuri libere în organigramă pentru că un număr important de membre nu au putut candida acum neavând adeziunile reînoite după fuziunea cu PDL sau probleme legate de neplata cotizaţiilor pe ultimele trei luni conform statutului:
“Le vom reface adeziunile celor care doresc, au dreptul la toată vechimea anterioară, multe sunt membre vechi ale partidului şi unele din ele vor candida pentru locurile rămase. Nu este o competiţie la sânge la noi femeile, noi lucrăm deseori în echipe pentru promovarea unor acţiuni culturale, sociale şi ne implicăm activ în toate campaniile electorale în care participă PNL. Nu avem orgolii, nu vânăm neapărat funcţii şi posturi. Ne place să socializăm, să ajutăm elevii buni, mamele cu probleme, cazurile sociale, artiştii plastici, scriitorii, muzicienii. Suntem multe cu profesii liberale şi cu cariere care ne lasă uneori mai puţin timp activităţii politice, dar ştim ce trebuie să facem când au loc alegeri şi avem o gândire total liberală”.
Din discursul mai lung al noii lidere a organizaţiei de femei redăm un fragment care ni s-a părut important:
“Mesajul meu este unul de redare a identităţii acestei organizaţii de femei. Voi pune accent pe promovarea imaginii publice a OFL Municipiu. Aceste lucruri vor reprezenta centrul proiectului meu politic. Pe ele vom dezvolta cea mai puternică organizaţie de femei.Doresc să reprezentăm o echipă care să promoveze criteriile de competenţă şi integritate, care să dea dovadă de unitate şi să demonstrăm tuturor că noi contăm şi în politică. Femeia în politică nu trebuie să fie o întâmplare, o imagine de care să se folosească cineva, ci o necesitate, o exigenţă. Prezenţa femeilor în politică nu este o pretenţie, este un drept. Noi putem fi echilibrul între propriile interese ale celorlalţi şi interesul general. Tendinţa noastră trebuie să fie aceea de a construi, de a face bine, de a ne dedica, de a lupta şi de a învinge!…”.

Noua conducere a OFL Râmnicu Vâlcea este formată din:
Preşedinte: Irina Maria Argeşanu
Primvicepreşedinţi: Cristiana Bologa, Oana Stan
Vicepreşedinţi: Aadriana Aspru, Nicoleta Manole, Flori Băltăţeanu, Ioana Oteşanu, Daniela Zamfirache, Corina Turc, Lidia Mihaela Mihai
Secretar general: Narcisa Stan
Secretari generali adj.: Mihaela Mişcoci, Teodora Firfirică
Secretari Executivi: Rodica Ungureanu, Maria Duicu, Alexandra Poenaru, Mariana Niţă, Maria Fulgescu, Roxana Mărăcine.

Economistul Victor Giosan, fost viceprimar al municipiului şi lider al organizaţie municipale a declarat că este mulţumit de implicarea colegelor sale şi că deşi crede că organizaţiile de femei creează cumva discriminări şi acestea ar trebui să dispară în timp, este de acord că partidele ar trebui să promoveze pe liste la alegeri, dar şi în structurile interne, un procent de 35-40% de femei ajungându-se treptat la proporţii aproape egale în funcţiile de conducere, dar şi pe locurile eligibile.

Traian Guminski